PingPong Eduset

175.00

Op voorraad

Beschrijving

De kubus is de basismodule van PingPong. Combinatie van kubussen en koppelingen, gebruikers kunnen vatbare robotmodellen maken. Elke kubus heeft een stappenmotor en een batterij met verschillende sensoren en kan worden bediend door slimme apparaten via Bleutooth of een infraroodcontroller. In de kubus verwerkt is een afstandssensor, Piezo zoemer, kleuren LED, Accelerometer,  Gyroscoop sensor, batterij en oplaad LED, power knop, oplaadkoppeling, stappenmotor,  oorsprong detectie sensor, uitbreidingskoppeling en aansluiting externe sensoren.

De kubus van PingPong is dus een zeer geavanceerde kubus die aangestuurd kan worden met ENTRY (een soort junior Scratch), Scratch, Arduino, Python en Java en, C++

De losse ondersteunende onderdelen zijn gratis te downloaden en kunnen met een 3D printer keer op keer zelf geprint worden.

De lessen zijn nog in het Engels, maar komen ook in het Nederlands.

PingPong geeft de mogelijk om in een heel korte tijd een robot te bouwen, zodat er meer tijd overblijft voor het programmeren en het onderzoekend en ontwerpend leren.

In de loop van de tijd zullen er tussen de 20 en 30 nieuwe sensoren bijkomen, die PingPong nog interessanter en uitdagender zullen maken dan welke robot ook.

In de filmpjes komen ook modellen voor die meer kubussen nodig hebben dan in de basisset bijgesloten zijn.

 

 

Extra informatie

leeftijd-vanaf

13 jaar, 14 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar