Gigo 7409 Geckobot

74.80

Op voorraad

Beschrijving

Gigo 7409 Geckobot biedt leerlingen de mogelijkheid te experimenteren met begrippen als onder- en overdruk. Hoe een zuignap, die vastgedrukt is op b.v. een stuk glas moeilijk te verwijderen is en niet naar beneden glijdt. Nieuw in het Gigo assortiment zijn de zuignappen die gebruikt kunnen worden bij het bouwen van de diverse modellen. Als de leerlingen de zuignappen op een glad oppervlak plaatsen moeten ze de zuignappen aandrukken op de ondergrond. Ze zien dan dat de zuignap vlakker wordt maar een groter oppervlakte aanneemt. Wat ze gecreƫerd hebben is een onderdruk onder de zuignap. De buitendruk is nu een overdruk en daardoor blijft de zuignap vast zitten.

Ze kunnen hiermee de loopwijze van een Gekko imiteren, die zonder problemen tegen muren op kan lopen zonder naar beneden te vallen. Ook leren ze hoe zo’n zuignap werkt bij b.v. een industriĆ«le robot. Deze set is voor leerlingen vanaf 8 jaar. bevat 176 onderdelen en er zijn bouwvoorbeelden voor 7 verschillende modellen, die alle werken met de zuignappen en onder/bovendruk. Natuurlijk kunnen ze ook zelf vrij experimenteren en hu kennis gebruiken bij het ontwerpend leren.

Gigo 7409 Geckobot is een waardevolle aanvulling binnen het het onderzoekend en ontwerpend leren binnen het STEAM onderwijs.

Extra informatie

leeftijd-vanaf

8 jaar