Aieggy

79.95

Op voorraad

Beschrijving

Aieggy behoort tot de nieuwste categorie robots voor kinderen van 4-8 jaar. Aieggy kan aangestuurd worden in de stijl van de BeeBot.  Niet door op knopjes te drukken en te onthouden wat je gedaan hebt, maar via codingskaarten die Aieggy lezen kan. Vooruit. linksaf, rechtsaf en omdraaien. Daarnaast kunnen ook de “geheugenkaarten“, waar de richting van de codingskaart aangegeven is gebruikt worden. Voor iedere codering kan de geheugenkaart in rij gelegd worden, zodat kinderen altijd het overzicht hebben wat ze gecodeerd hebben. Zo wordt het coderen ook visueel en kunnen ze altijd de stappen van Aieggy volgen. Ook Aieggy rijdt 15 cm per stap, zodat de kaarten voor de BeeBot ook bij Aieggy gebruikt kunnen worden.

Er zijn ook nog 4 Pre-coderingskaarten, waarmee Aieggy gecodeerd kan worden als lijnvolger, Voorwerpen ontwijken, binnen lijnen blijven en bewegingen volgen door b.v. je hand voor Aieggy te houden en Aieggy vooruit of achteruit te laten rijden.

Naast beeldschermvrij programmeren zijn er ook nog 2 apps beschikbaar, die gratis te downloaden zijn.

De programmeertaal van Aieggys is in pictogrammen (iconen), waarmee kinderen op een eenvoudige, maar uitdagende manier de basisprincipes van programmeren leren door het aan elkaar “plakken” van de verschillende iconen en zo de stappen van de codeerkaarten om kunnen zetten in programmeerstappen in de app.

Met de 2e app kan Aieggy aangestuurd via de remote controll in de app en geprogrammeerd worden via lijnprogrammering en kan Aieggy veranderd worden in een piano en kunnen kinderen muziek maken met Aieggy.

Aieggy bestaat uit 1 x Aieggy robot, 4 Pre codeerkaarten, 7 codeerkaarten, 1 A2 map met zwarte lijn. Puzzelstukken, 30 geheugenkaarten, ringen voor de Pre- en coderingskaarten, 1 x USB kabel en handleiding (Engels).

Voor Europa krijgen wij de blauwe Aieggy

Voor de lessen van Rolf kijk op http://bit.ly/2PGxAg2

De codering van de video is niet de icon programmering die nu op de app beschikbaar is. De video toont een soort scratch.

 

Handleiding

Download hier de gratis handleiding bij dit product:

Aieggy-beoordeling-Kleuter-Digitaal-1.pdf